понеделник, 28 декември 2009 г.

Известни бижутерни фирми

"Фаберже" /Fabergé/ с официален сайт http://www.faberge.com Сайта изисква регистрация и влизането в него става след разговор на език посочен от Вас и след въвеждане на ID, дадено Ви от служителя на фирмата.
Фирмата води началото си от Густав Фаберже и неговия син Петер Карл Фаберже. Фирмата работи за руския императорски двор и се прославя с ювелирните си изделия във вид на великденски яйца . Известни са 56 броя изработени от 1884 до 1917 г. В тези скъпоценни яйца обикновено имало изненада - предмет или движещ се механизъм от злато и скъпоценни камъни. Синовете на Петер Карл Фаберже преместват фирмата в Париж след неговата смърт през 1920г.

"Картие" /Cartier/ с официален сайт http://www.cartier.com . Основател на фирмата е Луи Франсоа Картие в Париж. Собствен стил, познат под името "стил на гирлянда" създава внука Луи Картие. Ювелирната къща получава множество награди от европейски монарси за изключителните си бижута. За Карие казвали - "Той е ювелир на кралете и крал на ювелирите".

"Тифани" /Tiffany & Co./ е основана 1837 г. от Чарлз Люис Тифани в Ню Йорк. Фирмата има много филиали по света.

"Хари Уинстон" /Harry Winston/ основана 1932 г. в Ню Йорк. Специализира в обработката и производството на скъпи и престижни изделия от диаманти. Хари Уинстон е бил познат с прозвището си "Царят на диамантите". Твърди се, че е притежавал 60 от най-големите диаманти в света. След 1978 г. фирмата се поема от сина му - Роналд Уинстон, който си завоюва реномирана и елитарна клиентела. Фирмата притежава специализирани магазини в Ню Йорк, Женева, Париж, Бевърли Хилс и Токио. Тя дарява най-големия обработен син диамант "Хоуп" на Смитсоновата институция.

"Булгари" /Bvlgari/ е италианска фирма, водеща началото си от Сотир Булгари, емигрирал през 19-ти век от Солун в Италия. Изделията се отличават с полихромност и творческа фантазия. Притежава множество бутици по света.

"Бушерон" /Boucheron/ e основана 1858 г. от Федерик Бушерон и отскоро е част от фирмата Gucci/. Известна е с гравирането върху диаманти и с въвеждането на ръчните часовници.



Няма коментари:

Публикуване на коментар